100% natuurlijk


ons verhaal

Afwisseling met Angus runderenOnze boeren hebben de gouden formule gevonden voor evenwichtig gebruik van weidegrond: afwisseling van Angus runderen en lammeren. Nadat de runderen een tijd op het land geleefd hebben, worden ze afgelost door de lammeren. Die zorgen met hun kleine keutels voor een mooi gelijkmatige bemesting. Vervolgens krijgt het land een tijd rust, om de natuurlijke begroeiing terug te laten komen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van regeneratieve en circulaire landbouw vermijden we gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen, en van landbouwmachines die elders de bodem hard en compact maken.


Biodiversiteit

in open grond

30% van alle leven in de natuur speelt zich af in de bovenste laag grond. Intensieve landbouw op ingeklonken grond staat nauwelijks nog leven toe. Kunstmatige voedingsstoffen (kunstmest, fosfaat) zijn dan noodzakelijk. Bij oerganische veeteelt met rotatie van grazers, wemelt de weide van het leven: bacteriën, schimmels, aaltjes, mijten, mieren, kevers en wormen zorgen voor een kringloop van groei en afbraak voor natuurlijke verrijking van de grond. Daardoor wortelen grassen en planten beter en bevatten ze meer voedingsstoffen, ook in droge of juist natte periodes. Resultaat: de dieren krijgen continu voldoende en gevarieerde voedingsstoffen binnen, en dat proef je!

'Deze manier van verantwoorde veeteelt is wat ons betreft de toekomst voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt en ook wil genieten van een goed stukje vlees.'

Vijf tot negen
maanden vrijheid

Buytengewoon lammeren worden geslacht tussen de vijf en negen maanden oud. Zo krijgen ze de kans een gezonde vlees- en vetbedekking te ontwikkelen. Voor mals en zacht vlees met toch een eigen smaak. Veel karakteristieker dan het bleke vlees van met melk gevoerde lammeren die al zeer jong en vaak met bloedarmoede geslacht worden.

Eerlijke voeding voor
liefhebbers van lam


Slagers die de wens van de milieubewuste consument serieus nemen, zorgen voor verantwoord vlees. Voor restaurants geldt eigenlijk hetzelfde. Natuurlijk biedt je vegetarische opties aan. Maar daarnaast zet je - voor de échte liefhebber – eerlijk en gezond lamsvlees op de kaart. Buytengewoon lamsvlees, afkomstig van gelukkige en gezonde dieren en met geringe impact op het milieu. Buytengewoon lamsvlees in je assortiment of op je menu?Buytengewoon lamsvlees in Nederland


Vind een verkooppunt

bij jou in de buurt