100% natuurlijk

Over het vlees

Wat Buytengewoon Lamsvlees bijzonder maakt

De lammeren van Buytengewoon hebben een prima leven bij boeren die kiezen voor ‘oerganische veeteelt’. De jonge dieren kunnen gedurende vijf tot negen maanden vrij ronddartelen op wilde weiden waar ook onze Veluwse Oorsprong Angus runderen grazen. De toepassing van regeneratieve en circulaire landbouw met afwisseling van grote en kleinere grazers komt ten goede aan een actief en biodivers bodemleven.


​​​​​​​Leven in natuurgebieden,

zoals de Veluwe

Buytengewoon lamsvlees is afkomstig uit natuurrijke gebieden, zoals de Veluwe, bekend om zijn biodiversiteit. Door kruisbestuiving van planten uit bossen, heide, venen, zandverstuivingen en meertjes groeien allerlei planten en kruiden in de weiden waar onze lammeren grazen. Planten die je op intensief onderhouden productieweiden niet aantreft. Onze schapen en lammeren eten daardoor behalve gras ook andere typen begroeiing, en dat proef je terug in het vlees.

‘Oerganische’ veeteelt

Boeren zoals onze voorvaderen dat eeuwenlang deden blijkt ook nu nog heel goed mogelijk. Door af te zien van kunstmatige bemesting en de biodiversiteit te stimuleren bieden we de lammeren een optimale, gezonde leefomgeving. Ze zitten niet opeengepakt in een stal, maar kunnen vrij ronddartelen. Lichaamsbeweging zorgt voor een goede fysieke conditie en een sterk immuunsysteem, zodat ze gezond blijven zonder medicijnen of bijvoeding. Dit geeft ons een goed ontwikkeld, smakelijk en mals stukje vlees met karakter.Buytengewoon lamsvlees in Nederland


Vind een verkooppunt

bij jou in de buurt